Пролетни цветя Разхождах се в гора прекрасна да търся пролетни цветя, когато прибереш се вечер, с любов да ти ги подаря. По пътя срещнах пеперуда с бели като сняг крила, наслаждаваше се като мене на тази райска красота. На голяма, хубава поляна теменужки виолетови видях, а сърдито встрани седяха минзухари с жълтеникъв цвят. Кокичета играеха щастливо край пътеката пред мен, откъснах няколко грижливо, потопих се в ароматен плен. Ето, вечер наближава и чакам те с букет в ръка, напоен е с любовта ми и с аромат на пролетни цветя.
© Любка Момчилова Todos los derechos reservados