Dec 21, 2011, 9:57 AM

Пролетни цветя 

  Poetry
1279 0 4

Пролетни цветя


Разхождах се в гора прекрасна
да търся пролетни цветя,
когато прибереш се вечер,
с любов да ти ги подаря.

По пътя срещнах пеперуда
с бели като сняг крила,
наслаждаваше се като мене
на тази райска красота.

На голяма, хубава поляна
теменужки виолетови видях,
а сърдито встрани седяха
минзухари с жълтеникъв цвят.

Кокичета играеха щастливо
край пътеката пред мен,
откъснах няколко грижливо,
потопих се в ароматен плен. 

Ето, вечер наближава
и чакам те с букет в ръка,
напоен е с любовта ми 
и с аромат на пролетни цветя.

© Любка Момчилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??