14 abr 2005, 17:45

Променям се 

  Poesía
1204 0 0
 

Със писък приключи тоз тежък двубой.
Да скитам по пътища чужди аз спирам,
безпомощен поглед отправила-КОЙ
с горчивата глътка от вино изтривам.

В прахта ще заровя робско имане
от моите сълзи и мъртви мечти
и плоча надгробна над тях ще остане
венец от разперени, черни бодли.

Захвърлила старата своя одежда,
потъвам в река от чисти сълзи
и, молейки Бога с гореща надежда,
посрещам аз изгрева с други очи.

© Десислава Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??