Умираш ти, очите ти загасват.
Студени устни лекичко трептят.
Отиваш си - за мене туй е ясно
и сълзи в очите ти блестят...
Аз зная, че светът е мрачен,
животът - подъл и лъжлив.
Да, знам, но не това е начинът
да се превърнеш в човек щастлив.
Ти виждаш сам, как дрогата
превръща те в нещастник ням.
И на смърта робата,
която ти надяваш сам.
И шепнеш с последни сили
към мене някакви слова
"Сбогом, приятелю любими"
Наведена над теб мълвя.
Не плача вече аз,
защото ти сам живота проигра.
При себе си повика злото -
шестнадесетгодишен ти умря.
© Йоана Todos los derechos reservados