Сърцето ми отново в този час кърви обилно,
А в душата ми черна не остана нищо силно,
Очите ми уморени те молеха жално „Спри”,
Но от теб излизаха само огън и искри.
Ти ме пречупи...
Душата ми с отрова ти подкупи...
Разбиваше сърцето ми малко по малко...
А в погледа ти се четеше само думата „Жалко”...
И сега прошка от мене ти искаш?
Отново ли сърцето ми желаеш така грубо да стискаш?
И отново ли ще повтаряш думите „Обичам те безкрайно”,
Докато душата ми разкъсваш толкова крайно?
Всеки ден ти ме пращаше на заточение,
Като срутиш всеки път за избавление,
И ако ти това обич наричаше,
То моята уста „БИЧ” изричаше.
И бях готов да ти простя,
Без нищичко да ти спестя,
И в нова светлина аз да блесна,
Към слънцето с ръце да плесна...
Но сърцето вижда, че ти си все съща,
Душата ми кипи и твоя план не преглъща,
И приема ли аз твоите сиви студени лъчи,
„Сигурна гибел” ще прочете душата ми в твоите очи.
© Ангел Todos los derechos reservados