Прости ми всяка моя грешна мисъл
и всяко зло случайно избуяло.
В живота ти дойдох, за да съм смисъл,
а не да мъча тленното ти тяло.
Прости ми, ако в доба те терзая
и ада ти откривам на земята.
Опитах да те пазя, както зная,
но нямам антидот за самотата.
Прости ми всяка среща без покана
и всеки дар нечакан и неискан.
Не ходя там, където съм желана,
при теб дойдох, защото си орисан.
© Богдана Калъчева Todos los derechos reservados