15 abr 2009, 16:02

Прощално 

  Poesía » De amor
631 0 2

ПРОЩАЛНО

 

 

Изтръпна на устните мойта прощална целувка

и вятърът хладен я грабна, отнесе далече.

Отиде си с писък, с лице на доволна преструвка,

една мимолетна тъга - песъчинка от вечност.

Аз се спрях за последно, дочух закъснелия крясък

на гларус самотен, внезапно застинал във мрака.

А под моите стъпки възкръсна умрелият пясък

на самотния плаж,дето толкова дълго те чаках.

И бавно потеглих - следите ми малки и бледи

се стопяваха меко под тъжните морски вълни;

и някак случайно открих, че не мислех за тебе,

и не страдах за нещо забравено вече... Почти.

© Жана Райчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??