5 ago 2023, 13:41  

Проста молитва 

  Poesía » Filosófica
201 3 1

ПРОСТА МОЛИТВА

 

Всеки ъгъл от моята стая

запечатал е как посред нощ

някой идвал е – тих и потаен,

и е ръсил от лунния кош

 

звездна плява и есенна шума,

първи шепот на ранна слана,

който дръпва златистата струна,

по която пълзи светлина.

 

На детето косиците галил –

да сънува безкрайни игри.

Вярвам, Боже, че пратил си ангел –

със любов моя ден да дари.

 

Аз не съм любопитна, но моля –

в свят на подлост и купища кал,

да не губя надежда и воля –

да поспира тук ангелът бял.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря на всички, които ще надникнат тук и ще постоят.
    Не се нуждая от дежурни коментари или оценки.
    Бъдете.
Propuestas
: ??:??