2 sept 2015, 21:35

Прости 

  Poesía » De amor
321 0 0

                          Прости

 

Виновен съм пред теб, любима!

Не исках да те наскърбя…

Насила чувства аз не взимам!...

Но аз и свойте не хабя!

 

За мене любовта е свята…

В сърцето си съм  те приел.

Съдбата ми, със теб е слята!...

      Към теб в поклон съм се навел!

 

              

За мен си слънце в ранна пролет…

И ведри, сини небеса...

Сега отново аз те моля,

стори за мене чудеса!

 

Аз искам, твоята усмивка...

Подай ми  топлата си длан!.

Стани  ми, сянка, за почивка.

При тебе идвам,  като в храм!

 

Виновен съм... Прости, любима!

Във  името на любовта.

Със тебе съм щастлив,  за трима.

И искам с теб да е така!

                                                   1951г.Първомай/ преработено/


© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??