24 may 2008, 23:43

Прости ми, майко! 

  Poesía
660 1 5
 

 

„В памет на МАМА"

Прости ми!

 

Смъртта

ми отне началото

и изгубих

в мене цялото.

Въпросите

обвиха врата ми.

Смразяващи,

спряха  дъха ми!

Нима можех

нещо да сторя,

ако имах

време и цяр.

Нима можех

смъртта

да преборя

и да се превърна

в неин господар?

Едва ли?!

Безмилостната

би оставила

заради молбите ми

косата си

и властта си

над нас да ни докаже!

В очите с болка

аз се взирах,

и молех я

да бъде благосклонна,

а тя

замахна рязко

и отне за миг

най-милото!

Сълзите ми

не спряха!

Нито молбите ми!

Ни клетвите,

изречени на глас!

Отне тя

най-скъпото,

отне

за час!

МАЙКО...

МАЙЧИЦЕ...

ПРОСТИ МИ!!!

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??