6 jun 2017, 11:21

Просяк пред ЦУМ 

  Poesía » Civil
305 3 7

Опрял чело на тротоара,

превил гърбината на две,

един живот във дреха стара

наум без сълзи си реве.

 

И този просяк в късна доба

стои на подлеза пред ЦУМ.

И сигурно проклина гроба,

във който вижда се наум.

 

Жълтеят дребните стотинки

В кутия бяла от картон.

А във съседните градинки

живота пее с ведър тон.

 

И как ще преживее този

във тези вълчи времена?

Дали го плашат тез угрози

От изгнилите ни семена?

 

И пак ще ляга нощем гладен

В бърлогата си от кашон.

А този град - наглед параден,

лишава го и от подслон.

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??