ПРОЗРЕНИЕ
Какво от туй, че съм девица млада
и сънят ми пропъжда всеки демон - зъл?
Какво от туй, че съм влюбената фея
и радостта събужда се със мен?
Какво от туй, че съм щастлива и желана,
а до мен - отчаяни, объркани души?
Или защото аз съм млада и засмяна,
и чакам покрай мен да завали?
Какво от туй, че съм кралица - снежна,
на бал танцуваща - тъй нежно,
а децата - плачат за утеха кротка.
Търсят покрив и милувка - топла.
Дали защото във съня сънувам те до мен,
или защото с изгрева долиташ всеки ден?
Балканът пее на звездите,
а с ручея събуждат се - липите.
Какво от туй, че аз съм любовта в позлата
и песента на влюбена звезда.
Или защото съм танцът на израсналото цвете
с уханието - събудило вулкан...?
© Крисимира Найденова Todos los derechos reservados