25 нояб. 2010 г., 19:12

Прозрение 

  Поэзия
403 0 1

ПРОЗРЕНИЕ

Какво  от  туй, че  съм  девица  млада

и сънят ми пропъжда всеки демон - зъл?

Какво  от  туй, че  съм  влюбената  фея

и  радостта  събужда  се  със  мен?

Какво от туй, че съм щастлива и желана,

а  до  мен - отчаяни, объркани  души?

Или защото  аз  съм  млада  и  засмяна,

и  чакам  покрай  мен  да  завали?

Какво от туй, че съм кралица - снежна,

на  бал  танцуваща  -  тъй  нежно,

а  децата - плачат  за  утеха  кротка.

Търсят  покрив  и  милувка - топла.

Дали защото във съня сънувам те до мен,

или защото с изгрева долиташ всеки ден?

Балканът  пее  на  звездите,

а  с  ручея  събуждат  се - липите.

Какво от туй, че аз съм любовта в позлата

и  песента  на  влюбена  звезда.

Или защото съм танцът на израсналото цвете

с  уханието  -  събудило вулкан...?

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??