Да отида ли на психолог?
Да получа як урок
как живота да владея
радостта на тръпки да умея
Влизам… добър ден
психо очилат кретен
зъбел мустакат с уши
конски лиги и мухи
Аууу, вратата той заключи
гледа като диво кучи
фъфлещо пелтечи и нарежда
без дори да ме поглежда
Дума, правило с усмивка крива
кво да правя и какво не бива
Думай, що си тук?
Глупав и дръглив боклук…
Имам със съседа си проблем
щото ми ръмжи с корем
и мирише на гувна
миризмата му не мога да търпя
а папуци за носа
хич не мога да платя…
Психото подскочи в бяс
кресна силно с дрезгав глас
Стоп човече, стоп млъкни!
Психарус морбилис си ти
бъбреци с недостиг на урина
туй е твоята причина
Рибата в реката плува
щот на сухото не струва
птицата във въздуха лети
психопат ли съм, кажи!
Мисълта за твоя тъп съсед,
гадно мазен и превзет
психиката ми от туй трепери
път не може да намери
Затова сега довиждане
в болницата ми ела на свиждане
спри да пушиш и не яж месо
без да знаеш ти защо
много никотин с белтъци
трепи горски пъдпъдъци
и с това съседите любими
се превръщат във омразни свини
Точка! Край на диагноза
на живота мижав е прогноза
скачай и веднага заплати
хонорара ми дебел с пари
иначе ще има бой
докато дадеш във брой
© Клажер от Килиджевци Todos los derechos reservados