Пуснете поета!
Пуснете го волен!
Свободен дух нему е нужен!
Когато докосне ви
с поглед поетът,
отвеян да броди,
пуснете го.
Той винаги прав е,
за него Човекът
единствен е важен,
простете му.
Днес всички знаете
и всичко вий можете,
забравяте лесно човешкото.
На Господ не вярвам,
да сте помагали нявга,
когато създавал светът е...
Пуснете поета!
Пуснете го волен!
Свободен дух нему е нужен!
Той бие камбани
и огън раздухва,
със думи играе
и истини,
но винаги прав е,
роден за водач е,
така че вий
просто четете.
Четете
и нему простете.
© Анна Станоева Todos los derechos reservados