May 9, 2008, 10:53 AM

Пуснете поета! 

  Poetry » White poetry
701 0 13
 

Пуснете поета!

Пуснете го волен!

Свободен дух нему е нужен!

 

Когато докосне ви

с поглед поетът,

отвеян да броди,

пуснете го.

Той винаги прав е,

за него Човекът

единствен е важен,

простете му.

Днес всички знаете

и всичко вий можете,

забравяте лесно човешкото.

На Господ не вярвам,

да сте помагали нявга,

когато създавал светът е...

 

Пуснете поета!

Пуснете го волен!

Свободен дух нему е нужен!

 

Той бие камбани

и огън раздухва,

със думи играе

и истини,

но винаги прав е,

роден за водач е,

така че вий

просто четете.

Четете

и нему простете.

© Анна Станоева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??