28 oct 2023, 19:26

Пусти светове 

  Poesía » Del paisaje, Otra
314 6 10

Обиколих милиони светове -

(безсмъртна съм и ми е позволено),

но виждах само вятър да снове

в застинала пустиня от безвремие. 

 

Разхождах се из странни градове -

(с очите на дете ги опознавах), 

и сричах имена на богове 

в истории запазени на камък.

 

Разчитах върху пясъка следи, 

останали от векове предишни.

Ще може ли живот да се роди

отново върху мъртво пепелище? 

© Нина Чалъкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??