20 feb 2022, 18:19

Първа пролет 

  Poesía » Para niños
355 0 0

С грейнали очички,
мойта дъщеричка,
нежното кокиче,
гали с  ръчичка. 
То поднася бяло мръзнало листенце:
- И аз се радвам да те видя, румено детенце!

 

Гледа завистливо
Жълтото игличе:
-Погали и мене,
- Мъничко момиче!

 

Кукуряче сънено мигна с очички,
- Време ли е вече?
 - Събуждайте се всички!
- Хвърляй ти поточе, зимната премяна,

Слъннчо веч огрява, цялата поляна.
 

© Мария Любомирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??