Първата целувка
Изпращах те след първата ни среща.
За много неща бяхме разговаряли с теб,
но вътре някъде в мен нещо празно усещах,
нещо не беше довършено - нещо не беше в ред.
Докоснах плахо раменете ти нежни.
Сърдцето ми започна по-силно да тупти.
В ръцете си усещах нещо ефирно - нетленно!
Почувствах главата ти на моите гърди.
Целунах те по бузката като сестричка.
Усетих нежността на твоя дъх.
За първи път се докосвах до момиче,
колко щастлив и радостен тогава бях!
1948 година
След това съм те целувал много - страстно!
Колко пъти сме изпадали в сладостна забрава,
но първата целувка - това нещо прекрасно,
скъп спомен от младостта за двамата остава.
Още помня първата целувка,
която ме изпълни с нежна топлина.
допълнено през 1998 година.
© Асен Стефанов Todos los derechos reservados