ПЪТ
„Двата най-важни дни в живота ти са
денят, в който си се родил
и денят, в който разбереш защо.“
Марк Твен
Отдавна разбрах защо съм роден,
веднага в тази посока поех,
от дългия път не съм уморен,
да го следвам нали се заклех!
Поемах отново по път непознат
вървях със страх и надежда,
пребродих тежко целия свят,
ще скитам вечно изглежда?!
Всеки маршрут е моята цел,
мисия моя, тежка, съдбовна,
а всеки шепот, писък, апел
е кръвта ми черна, отровна.
Нощи превръщат се в дни,
дните – в лунни сияния,
любов раздават Едни,
причиняват Други страдания!
Светът така е устроен –
едни се раждат със цел,
животът за тях е достоен,
а чувствата нямат предел.
Своя път отдавна намерих,
все още по него вървя,
изумен ръцете разперих,
но никога няма да спра!
23.08.2015 г. Велин Иванов Гюргаков
© Велин Todos los derechos reservados