4 jul 2012, 14:22

Път без край 

  Poesía » Otra
803 0 15

 ----

 

Какво е път? Какви са ни мечтите -
изплитат ли се, раждат ли, или...
Ще видим ли след себе си следите,
които ще твърдят, че сме били!

 

Какво е пътят? Дава ли надежда,
че някога ще бъде извървян...
или ще търсим тъничката прежда
безкрайно, под небесния таван!

Подхлъзваме се, но със мисъл, страстно
държим въжето към това небе!
Не ни е страх, че пътят е опасен -
това е път за мъдрост, не нозе...

И срещаме край нас различни хора.
Едни опитват да ни спънат с крак,
а други със зеници ни говорят,
та, паднем ли, да се изправим пак.

И няма да е грешка, ако свием
в страничен път, с различни ветрове.
Навсякъде сърцата ще открият
за себе си красиви светове.

Не могат врагове да ни прекършат -
тя, волята, не знае труден път!
Дори когато стъпките ни свършат,
децата ни по пътя ще вървят...

 

 ---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??