12 jun 2005, 0:27

Рагу 

  Poesía
766 0 3
Хумористичен цикъл "Готварски"

С кулинария ще се извися...
Следя редовно Звездев, даже Ути,
не спира да ме гложди завистта,
кухнята дори след мене да се срути.
Рагу ще готвя днес, избрах ребра,
един огромен свински гръден кош,
под тях картофи и домати аз редя,
ще къкрят бавно в тази звездна нощ.
Поглеждам ги - ребра, като ребра,
припомням Хамлета как Йорику говори.
Не, няма да се вържа на това,
че Господ от ребра - жената сторил.
Настърган кашкавал до сирене топено,
подправки разни бъркам след това,
затварям фурната, дали ще е солено
и казвам сбогом на любимата тава.
Вкючвам с мах компютъра си мощен.
Пред мен вилнеят интернетски висоти,
изкарал съм поред него дълги нощи
и времето за мене се стопи.
Защо ли днес така сълзят очите,
дори през хремата усетих миризма.
Ребрата изгорели, ох, не питай-
стените черни в кухнята-мечта.
Тавата бе залепнала тотално,
ребра-греди от покрив изгорял,
Не се усмихвай, щото е фатално
след дълга нощ когат'си прегладнял.

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • А има ли частица действителен случай в стихотворението ?
  • Стихът ти ме накара да се замисля, защо ние, заети в нашето напрегнато ежедневие, сме забравили за хумора в живота и колко е добре, когато можем да потърсим комичната страна дори в нашите несполуки. Може би така ще ни бъде по-леко.6
  • Много е хубаво,забавно.Интересна идея имаш.То доста комични ситуации има в готвенето.Браво!
Propuestas
: ??:??