21 mar 2017, 23:40

Рай 

  Poesía » Verso libre
542 0 1

Из отломки от химери,
Сред руините там на моите стремежи,
Цари понастоящем Тишина.
Слънчевите дни във бъднина –
Великата Надажда -
Овации,
Слава,
Сила.

Нека поседим, така
В съсипията от крехките колони -
Греди на моите надежди.
Тези грандиозни,
Смутни,
Паднали
Подпори –
Самият купол на храма на копнежа
Напукан и във заник,
Очакващ милост от нощта.
Под скалите на стремежа,
скрит е споменът за мъртвите мечти.  

© Георги Тодоров Todos los derechos reservados

Ако сте чели Ад и Рай от Алдус Хъксли, може да разберете какво ми е в главата, за да напиша Рай, 2 часа след като съм изгледал Westworld и след анализ на Феминистките перспективи върху воюването с дронове. 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??