28 sept 2009, 12:14

Раждане 

  Poesía
660 0 14

Залезът издул е щедро пазва –

бременен с Луната и безброй звезди.

Спокоен беше и си казах,

че тази вечер няма да роди.

 

Викът му – от гърла на ято птици,

родилна кръв по запада изби.

Пръснаха се по небето малките зведици,

а Луната се зае морето да приспи.

© Веселка Пенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??