11 may 2010, 12:12

Равносметка 

  Poesía
571 0 3

В такава нощ луната ще бледнее,
застинала сред хиляди звезди,
морето като пустош ще тъмнее,
притихнало във свойте дълбини.
В такава нощ ще търсиш вероятно
това, което прави те човек,
във времето, със поглед впит обратно,
ще мислиш, че зад теб е минал век.
В такава нощ на тъжна равносметка
хвани си тънка нишка от надежда, 
последвай я, със всяка своя клетка,
тя лъч ще е и той ще те повежда.
Ще видиш, че луната пак сияе,
блестяща сред безбройните звезди,
морето в тази нощ ще заиграе
отново танц с пенливите вълни.
В такава нощ сърцето ти ще знае,
че щастието всъщност е любов,
любов, която цял живот ще трае,
ако за нея вече си готов!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не мога да намеря думи, с които да коментирам това така, че да не излезе банално, тъй като ти написах няколко коментара вече Искам да кажа само, че поезията е в сърцето и не всеки е надарен да пише така Ти си голяма късметлийка 6 от мен отново
  • Поднебесна нощ...
    Поздрави за сакралния стих!
  • Прекрасно си го казала!!!
Propuestas
: ??:??