28 nov 2009, 1:15

Равновесие 

  Poesía » Otra
870 0 3

Небето страдаше с ранено тяло,

подпухнало от лепкав дим.

То пъшкаше светкавици

и бе облечено във мръсно бяло.

Изглеждаше ужасно.

Небето беше остаряло като нас -

работещи и недоспали,

забравили за себе си и не говорещи,

когато сме сами.

 

Така лицето му покриват пак звездите,

за да излъскат външния му вид

и пак възглавници подреждат те

за грешното ни тяло…

 

Разбирам, че е трудно,

но по традиция да помълчим -

защото да говорим вече няма смисъл.

Да чуем как крилатата ни мисъл

ще полети напред далеч -

чак към нас самите и звездите ни,

върху които спим, сънувайки кошмар

за тишината във душите…

© Яни Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??