4 oct 2009, 23:35

Разболява тази обич към морето 

  Poesía » De amor
597 0 10

Разболява тази обич към морето,

но предпазва ни от ревност и тъга.

Ти очите си спусни без страх, поете,

над лазура син, в прегръдката с вълна.

Твърди ли някой, че вълната ти отива -

с мириса солен намигва на брега?

И спомени в безмълвие налива -

за лятото, простора, вечността...

Цял живот едва ли ще ми стигне

да вникна в устрема ти, с вихри поделен.

Вълна в очите ми зелени ще се вдигне

и ще залее с кротост светналия ден!

 

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??