24 sept 2022, 19:53

Разбор на мълчанието 

  Poesía » De amor
241 4 13

РАЗБОР НА МЪЛЧАНИЕТО

 

Все някога градът ще се стопи

зад купища боклуци и миражи,

зад бухналите в жегата липи, 

в жигосани от залеза паважи.

 

Ще кротнат автобуси и коли,

в метрото опустелите вагони

ще отгърмят и дълго ще вали

дъждът, успял тълпите да прогони.

 

Умора и досада, мръсен прах,

ще лепнат върху тънките корнизи,

Влудени от първичния си грях,

ще снемем овехтелите си ризи.

 

И голи, както Бог ни сътвори,

безсилни на страстта да се опълчим,

ще бъдем стон и пламък – до зори!

и жадно ще се любим – като вълци.

 

А сутрин рано синият покой

разпръсне ли се в облачни парцали

след дрезгавия и протяжен вой,

да знаете – че много сме мълчали.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??