Звездите се разплетоха в небето
и спуснаха коси комети.
Не пожелавай нищичко, което
с везна в теглилка, да се мери.
Поискай от звездите да ти сбъднат
един далечен спомен или миг
и щом нозете ти потеглят
към сбъдване, ще си щастлив.
Поискай малката пътека
с нозе да си поправиш сам
и спуснал се по слежната партина,
лети към своя миг засмян.
Не чакай някой да те стопли.
Стопли с дъха си длани две.
Раздай от топлината в себе си
с лъчи от слънчевото си сърце.
Раздавай, стопляй и прощавай!
От добротата ражда се живот.
Щом можеш безпределно да обичаш...
звезди ще те обсипят със любов.
© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados
Животът е най - прекрасното нещо и любовта!