Dec 17, 2012, 10:24 AM

Раздавай, стопляй и прощавай 

  Poetry
730 1 10

Звездите се разплетоха в небето

и спуснаха коси комети.

Не пожелавай нищичко, което

с везна в теглилка, да се мери.

 

Поискай от звездите да ти сбъднат

един далечен спомен или миг

и щом нозете ти потеглят

към сбъдване, ще си щастлив.

 

Поискай малката пътека

с нозе да си поправиш сам

и спуснал се по слежната партина,

лети към своя миг засмян.

 

Не чакай някой да те стопли.

Стопли с дъха си длани две.

Раздай от топлината в себе си

с лъчи от слънчевото си сърце.

 

Раздавай, стопляй и прощавай!

От добротата ражда се живот.

Щом можеш безпределно да обичаш...

звезди ще те обсипят със любов.

 

 

 

 

 

 

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??