9 mar 2016, 15:17

Разходка 

  Poesía » Del paisaje
390 0 1

В следобедната тишина отеква птичи крясък.

И снежнобелите къдели на разцъфналите сливи

Обсипват витите алеи със седефен блясък...

И времето лениво е...

 

Зареяла съм поглед над гората, в небосвода,

През облаците се процежда сноп лъчи

И чувам как крачета детски гонят

Тук зайчета, а там - мечти...

 

Иглики са се вплели във космически гоблени,

Със теменужени очи намига всяка пролетна леха.

А помниш ли как миговете си споделяхме?

И тишината... И на птиците смеха...

© Елена Даскалова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??