Усмихна му се по погрешка -
помислила го бе за друг,
а той отвърна й на жеста -
макар и примерен съпруг.
Бе млада - гледаше игриво,
представи й се за ерген -
от обстоятелствата слисан,
но със природа на бохем...
Познаваше сърцата женски,
а също тяхната любов -
за флирта бе и крал, и пешка,
дори минаваше за топ.
Започна с пъстри комплименти
от черно бялото в деня -
как искаше душата в нея
да покори... освен ума...
Разбра, че имала година
нещастна връзка със актьор
и после още с двама-трима -
накрая и със кеч треньор.
Дааа, опит имаше момата,
ще бъде орех костелив -
познаваше добре играта
и трудно щеше да склони.
Ще трябват множество вечери,
подаръци, пари във брой...
Почувства се така мизерен -
изпадна всячески в покой.
Не искаше да се напъва
нахалост в дамския гамбит -
започнеше ли да щурмува,
обречен беше на фалит...
Не беше толкова красива -
не му създаваше синхрон
дори с природните закони,
открили ловния сезон...
Животът често се присмива,
но стига вече за това!
Направо беше късметлия,
че имаше добра жена...
© Дакота Todos los derechos reservados