25.11.2007 г., 11:54 ч.

разминаване 

  Поезия » Хумористична
1405 0 15

Усмихна му се по погрешка -
помислила го бе за друг,
а той отвърна й на жеста -
макар и примерен съпруг.
Бе млада - гледаше игриво,
представи й се за ерген -
от обстоятелствата слисан,
но със природа на бохем...
Познаваше сърцата женски,
а също тяхната любов -
за флирта бе и крал, и пешка,
дори минаваше за топ.
Започна с пъстри комплименти
от черно бялото в деня -
как искаше душата в нея
да покори... освен ума...
Разбра,  че имала година
нещастна връзка със актьор
и после още с двама-трима -
накрая и със кеч треньор.

Дааа, опит имаше момата,

ще бъде орех костелив -

познаваше добре играта

и трудно щеше да склони.

Ще трябват множество вечери,

подаръци,  пари във брой...

Почувства се така мизерен -

изпадна всячески в покой.

Не искаше да се напъва

нахалост в дамския гамбит -

започнеше ли да щурмува,

обречен беше на  фалит...

Не беше толкова красива -

не му създаваше синхрон

дори с природните закони,

открили  ловния сезон...

Животът често се присмива,

но стига вече за това!

Направо беше късметлия,

че имаше добра жена...

© Дакота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??