(из цикъла „Вицове в рими”)
Малка любопитка свойта майка пита;
„Мамичко, кажи ми, кой децата носи?”
„Щъркелът”. „А, мамо, откъде долита?”
„ От небето, мило... Стига с тез въпроси!”
„Ами мамо, мамо, след като остави
бебетата, мамо, той къде отива?”
„Ами този щъркел, миличко, тогава
гърбом се обръща и бързо заспива!”
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados