19 jun 2012, 11:26

Реална игра 

  Poesía » Otra
561 0 0

 Реална игра

 

 

Дали играеш шах,

или „Не се сърди човече”.

Дали забравен си покрит със прах,

или си ненужен вече.

 

 

Дали си просто пионка,

или цар, пешка… топ.

Дали гледаш света през малка  шпионка,

 или ти е  нужен телескоп.

 

 

Дали умело атакуваш,

или си доволен на размяна.
Дали умееш да рискуваш,

или служиш си с измяна.

 

 

Дали можеш да успееш в реалната игра,
играта на живота.
Или той с теб се подигра 

и те запрати към Голгота.

 

 

Човек понякога губи,

животът му се струва сив.
Спечели ли триумфа, е красив,

а животът пъстър е като кубчето на Рубик.

 

 

 

19.06.2012 г.

 

В. Николов                                  

© Веселин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??