1 sept 2024, 10:56

Рецепта за нерви 

  Poesía » De humor
204 5 12

На първи септември ме хванаха нерви;

По тялото чувствах сърбеж!

Извадих шест диска, налях си уиски

и седнах да слушам, Депеш!

 

След няколко шота  -  приети с охота,

Депеш ми се стори, боза!

С домашна ракия си пуснах… Мария:

последната нейна тава!

 

Направих салата с два скъпи домата

и включих стар диск на Азис!

На гръцка мастика, той час чурулика,

а след това минах на Kiss!

 

След Kiss пуснах Нети да чуя в куплети,

луната как спинка сама!

Но узото свърши, съвсем се откърших,

отворих бутилка шира!

 

Ширата я глътнах и бързо замлъкнах 

под нежен акорд на Шопен!

И с кана еспресо след миг се отнесох!

Забравих сърбежа съвсем!

 

 

Юри Йовев 

Септември 2024 г.

© Yuri Yovev Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??