На първи септември ме хванаха нерви;
По тялото чувствах сърбеж!
Извадих шест диска, налях си уиски
и седнах да слушам, Депеш!
След няколко шота - приети с охота,
Депеш ми се стори, боза!
С домашна ракия си пуснах… Мария:
последната нейна тава!
Направих салата с два скъпи домата
и включих стар диск на Азис!
На гръцка мастика, той час чурулика,
а след това минах на Kiss!
След Kiss пуснах Нети да чуя в куплети,
луната как спинка сама!
Но узото свърши, съвсем се откърших,
отворих бутилка шира!
Ширата я глътнах и бързо замлъкнах
под нежен акорд на Шопен!
И с кана еспресо след миг се отнесох!
Забравих сърбежа съвсем!
Юри Йовев
Септември 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Дано сърбежите ни да продължат по-дълго! 😀