25 ene 2011, 15:30

Редактирана демодирана приказка 

  Poesía » De humor
1291 0 7

 

Преди много време, под едно мое стихотворение, в типичния си шеговит тон, Tomad (Кашмирски ) ми написа нещо от рода на: „Сега, ако напишеш и едно стихотворение за Червената шапчица”.  (Томич, търсих го проклетия коментар, ама не можах да открия, за да го копирам точно.) Бях забравила, че му обещах да напиша, но вчерашният му коментар под „Светла песен”:

   

„уау, само да те прочетат двата вълка...
тогава да видим!”

 

ми напомни, че бях започнала едно шапчесто. Ъпдейтвах го и ето – обещанието е изпълнено, макар и със закъснение. На любителите на сериозната поезия се извинявам - да не го четат. Почитателите на пародийния хумор – да заповядат!

 

ВАЖНО: Всички съвпадения със съществуващи и съществували никове СА СЛУЧАЙНИ!

 

РЕДАКТИРАНА ДЕМОДИРАНА ПРИКАЗКА

 

Аз не съм Червената шапчица

(защото не съм... патка заспала),

бера си вълци във кошница

(и тук-таме някой млад заек).

 

Отдавна не припкам в гората

(ловците вече са безработни),

а пък и пушкалата им – празни

(сал патрондаш им виси по бедрата).

 

Стихчета пиша за медена... питчица

(търкулната по пътечки незнайни),

като ми писне – задрасквам ги

(и грабвам голямата... хурка).

 

Но си слагам Червената шапчица

(ако някой ме сбърка... с патица),

със зъбки-гъбки го нагостявам

(не да го тровя – да се подриска).

 

Аз не съм Червената шапчица

(защото не съм... патка заспала).

Трябва й голяяяма редакция

на тази демодирна приказка

... за „шапчици”.

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ха ха ха ха ха!

    какви си ги надробила, Весинко!....
    ама то си зависи и от вълците, все пак
    а "Двата вълка" обичат много "вълча тройка"...

    звучи вкусно...
    на ушенце ще ти кажа продължението...
    прегръщам те !

  • Права е авторката. Това си е една закачка и нека всеки да я приема по своему.
  • Пародията е базирана на два стари вица.
    Авторът се дистанцира от всякакви зайци (пардон) - шапчици! )))
  • ... интересна редакция,
    като гъбка със капчици,
    като трофей във папчица,
    като спомен от дим,
    след Шапчица неуловима,
    и по-добре не червена,
    а шапчица синя,
    едва доловима миризма на барут
    и следите от медени питчици,
    няма вълци - измрели от студ,
    а Червените шапчици?
    Те плетат на някоя
    капризна принцеса
    златните плитчици...




  • Червена шапчице, не се ли страхуваш да ходиш сама?
    - Че защо?Познавам гората, обичам секса...
  • Особено първите два куплета
Propuestas
: ??:??