23 sept 2011, 1:00

Река от амарант 

  Poesía » Filosófica
619 0 7

Река от амарант

 

Попита тихо как живея.

С очи пресътвори звезди.

Огнище кротко нареди –

не ме остави, чужд, да крея.

 

Искриците пилеех в здрача.

Пропих, бездънна, любовта.

Изтлял в жарта, не възроптах,

а продължих, пиян, да крача.

 

Ридания чертаe мрака

с камшични дъждове... Пои,

извайва с пъклени бои

безбродна киша на съдбата.

 

Река от амарант* клокочи

сред кръст и камъни оброчни.

 

 

* Амарант - "Никога неповяхващо цвете" - родственик на срещащите се у нас различни видове щир. Според митологията е символ на безсмъртие; вяра; вярност; постоянство в любовта.

© Плами Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??