31 mar 2012, 20:42

Реката, в която потъват душите 

  Poesía » Filosófica
457 0 2

 

"Реката, в която потъват душите"

Когато стоиш на брега
на Реката, която отвежда душите,
ти лакомо пиеш кръвта -
дар от Безплътния Цар на мухите.

Стоиш, разделен на парчета,
на късчета малки - прах сред  звездите,
безмълвен се носиш по Лета -
потънал в забрава пазач на сълзите.

Скръстил във тъмното длани,
се молиш най-после дано да умреш,
но през дълбоките рани
поглъщаш с наслада прогнилата леш.

Реката потъва дълбоко,
в недрата подземни извива се тя
и в тебе се впива жестоко
без думи последният взор на Смъртта...


*                    *                    *


Когато достигнеш брега
на Реката, в която потъват душите,
ти вече си вкусил кръвта,
ти сам си Безплътният Цар на мухите...

© Задгробник Евотош Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Голяма веселба е край стиховете Ви, а тоя дар от безплътния Цар на Мухите изби рибата, простете клишето. Предполагам, че неспазването на никаква поетична стъпка е част от стремежа Ви да създадете не просто мрачен, ами внушаващ неприязън стих.
  • Хареса ми заглавието на ... книгата. Поздрави
Propuestas
: ??:??