Реките тръгват
от сърцата на планините
и търсят морето, на което са обречени.
Необозрими
прегради напразно
се стремят да ги спрат!
Моята любов извира
от средата на сърцето ми.
Тя се движи към теб:
по ръба на омразата,
през блатата на клюките,
по леда на злословието,
през примките на интригите,
по пустинята на безразличието.
Но тя ще докосне сърцето ти!
Това е толкова сигурно,
както реките достигат моретата!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados