May 11, 2007, 10:59 AM

Реките тръгват от сърцата на планините 

  Poetry
560 0 11

Реките тръгват

от сърцата на планините

и търсят морето, на което са обречени.


Необозрими
прегради напразно

се стремят да ги спрат!


Моята любов извира

от средата на сърцето ми.


Тя се движи към теб:

по ръба на омразата,

през блатата на клюките,

по леда на злословието,

през примките на интригите,

по пустинята на безразличието.


Но тя ще докосне сърцето ти!


Това е толкова сигурно,

както реките достигат моретата!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??