25 feb 2008, 12:41

Реквием за съвременно време 

  Poesía » Versos blancos
559 0 3
 

РЕКВИЕМ ЗА СЪВРЕМЕННО ВРЕМЕ

 

 

Завъртаме се. Прииждаме. Между четири стени.

Като хамстери във въртележка.

Въртим се... Безутешно, безпогрешно същите.

Изкуствени слънца и нощен писък

се вихрят - тънки, чувствени...

Херметически топличко, сивичко -

уют оптически. Но илюзорен.

Дантели и валс,

диско и рок,

порно и фолк,

и хиляди реквиеми

се дуелират в простора.

Куцат минутите...

Спъват ни собствени,

непрескочени буци.

Разпасани мисли. Многоточия...

Живуркаме - свои и ничии.

С лабиринтено шаване. С падане.

Понякога - дори с литване.

Но пак сме си там -

във въртележката.

Живуркаме...

С подличко, кротко отричане

на хамстерите и въртележките.

После пак се завъртаме. И прииждаме.

И си казваме: да живеем,

да живеем съвременно,

че всичко е толкова временно!

 

А някъде дълбоко в нас

ридаят хиляди реквиеми...

© Радост Станчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??