25 mar 2008, 7:44

Резово 

  Poesía » Otra
1573 0 22
 

Резово

 

 

Заливи - безкрайно малки,

отсечени в морето, край брега

раздуват скални бузи

да спрат прииждаща вълна.

 

С годините брадясали каваци

оглеждат своите лица,

водата образа им влачи,

окъпан в Резовска река.

 

Трибагреникът с бриза се задява -

танцуват двама веселяци,

а лодките, приклекнали до кея,

сънуват своите моряци.

 

На купчини са къщички събрани

и всяка пери се със своята градина

и сякаш бърза да покаже

с цветя и листи, спомени събрани -

Начало... Край... Родина.

© Стоян Владов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??