Резово
Заливи - безкрайно малки,
отсечени в морето, край брега
раздуват скални бузи
да спрат прииждаща вълна.
С годините брадясали каваци
оглеждат своите лица,
водата образа им влачи,
окъпан в Резовска река.
Трибагреникът с бриза се задява -
танцуват двама веселяци,
а лодките, приклекнали до кея,
сънуват своите моряци.
На купчини са къщички събрани
и всяка пери се със своята градина
и сякаш бърза да покаже
с цветя и листи, спомени събрани -
Начало... Край... Родина.
© Стоян Владов Все права защищены