Морето спи, луната грее.
Тук-там рибарска лодка се люлее.
Рибарите сбират мрежи и мърморят
за времена отминали, за хубавите хора...
Но косите, вече побелели, издават техните
мераци овехтели.
Ракията е тяхното спасение, отритнати от
дом, семейство, задължения...
Те чакат сутрешния улов с нетърпение,
да вземат някой лев и да намерят
своето спасение.
Един домат, една ракийка,
краставица, скършена на две.
А и цигара ако има, това е щастие по ДВЕ.
Maverick
© Маверик Todos los derechos reservados