Пролятата от мъж сълза
недей прибързано осмива –
мерило за Любов е тя,
затуй се чувстай ти щастлива,
ако мъжът пред теб ридае –
това е знак, че той не знае
кога, къде, какво да каже точно,
че го владеят мисли непорочни,
че всяка, всяка мисъл на Света
е свързана единствено със Тебе
и колко е щастлив, че този жребий
на неговите плещи именно е паднал,
че в неговия разум няма мисъл задна
щом твоят лик пред неговия взор се мерне,
и само той си знае колко си му скъпа,
и щом се сети – в своите си сълзи се къпе!!!
Затуй – недей презира мъжката сълза,
а приеми я като комплимент,
и нека твоята душа запази
Магията на този Свят момент!!!
© Момчил Манов Todos los derechos reservados