24 nov 2022, 20:33

Рисунка на спомен за Рай 

  Poesía
189 3 5

Не разбирам на вятъра думите.

Този вятър май днес е препил.

Разпилените рози по друмите

спят в сумрàчен, абсурден пасквѝл.
 

Лековерно душите раняваме.

Не... Не зная какво е това

и се питам защо не внимаваме,

щом насреща ни плаче душа...
 

С тон приятен полека отиваме

към добрите, мечтаните дни.

Там какво ли с въздишка откриваме?

Днес се срещнах с летящи мечти.
 

Не разбирам на вятъра думите.

Той е глътнал езика си май.

Разпилените рози по друмите

са рисунка на спомен за рай.

© Димитър Драганов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??