20 jul 2019, 11:36

Ритуал 

  Poesía » Otra
1086 4 2

 

Паяк изплете шал от перли роса.

Загърна се във него самодива,

вплете изгреви във своята коса

и стана някак още по–красива.

 

На шипков клон се шалът закачи,

посипаха се перлите в тревата,

затрептяха като хиляди очи

родени в синьото на небесата.

 

В такова утро перлите блестят,

магична сила има в тях, лекуват,

щом себе си с небето споделят,

тогава Бог молитвите ни чува.

 

Пристъпвам боса в меката трева.

През мястото със перли разпилени...

И вече съм различна след това,

със самодивски дарби надарена.

 

 

© Албена Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??