18 ago 2020, 10:25

Робите на труда 

  Poesía » Civil
529 0 2

Обременени сте от тежък труд,

аз виждам мъката ви, братя,

плачът ви от мен е чут,

да сте щастливи ми е мечтата.

 

Жесток е светът, неправда царува,

човекът потиснат е и беден,

цял живот той робува,

за да има с  що да е наяден.

 

И за да остане жив

той на нивото на скота пада,

вместо да е щастлив -

още приживе е в ада.

 

И тези, що го потискат,

богати са и доволни,

още да го тъпчат искат,

дреме им за мъките народни.

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??